Turizm İşletmeleri e-İmzayı Nasıl Kullanıyor?

Turizm sektöründe e-İmza altyapısının avantajları

Turizm tedarik zincirinden hizmete, insan kaynaklarından müşteri ilişkilerine kadar pek çok farklı alanı içinde bulunduran geniş kapsamlı bir sektör. Geniş bir iletişim ağını da gerektiren turizm alanında belge trafiği de oldukça yoğun. Konaklama işlemleri, muhasebe kayıtları, sözleşmeler ve banka talimatları bu alanda sürekli akışta bulunan dokümanlar arasında yer alıyor. Bütün bu dokümanların çalışanlardan yöneticilere doğru bir hiyerarşi içinde kusursuz bir akışta yönetilmesi gerekiyor. e-İmza kullanımı da bu noktada turizm işletmeleri için adeta hayat kurtaran bir unsur haline geliyor. Bu yazımızda turizm işletmelerinin e-İmza ve e-İmza altyapısı kullanımına dair detayları inceliyoruz!

Turizm Organizasyonu Acentelerden Başlıyor

Sektörün bel kemiğini oluşturan turizm acenteleri her türlü tatil ve seyahat organizasyonunun ilk olarak kağıt üzerinde düzenlendiği alanlar. Uçak rezervasyonları, otellerle yazışmalar, satın alma ve satış işlemleri, müşteri ödemeleri, banka dekontları ve çok daha fazlası acentelerin organizasyon süreçlerini oluşturuyor. Bütün bu belgelerin elektronik imza ile imzalanması ise işleri hem hızlandırıyor hem kolaylaştırıyor.

Aç Bak İmzala gibi büyük ölçekli işletmeler kadar orta ölçekli bayi ve şubeler için de işlevsel bir e-İmza altyapısı ise PDF’e imza atma, PNG, JPEG ya da Word’e imza atma seçenekleri ile acentelere oldukça işlevsel bir süreç vadediyor. Acente içi yazışmalar, onay belgeleri, raporlar, insan kaynakları dokümanları ve muhasebe kayıtları için gerekli belgeler de e-İmza kullanımı ile kısa sürede onaylanma ve işleme konulma sürecine geçebiliyor. Ayrıca etkili bir organizasyon sayesinde acente çalışanı olmayan kullanıcılar da imza sürecine resmi geçerliliğe sahip olacak düzeyde dahil olabiliyor. Turizm acentelerinde Aç Bak İmzala kullanarak işleri hem işletme hem müşteriler açısından çok  daha pratik hale getirmek mümkün! Aç Bak İmzala’nın kullanım özelliklerini merak ediyorsanız keşfetmek için şu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Konaklama İşletmeleri de e-İmza ile Hızlı ve Güvende

Turizm alanının bir diğer önemli unsuru olan konaklama işletmeleri de elektronik imza kullanarak tüm belge yönetimi süreçlerini kolaylaştırıyor. Özellikle büyük çaplı işletmeler için ortaya çıkan belge trafiğini ıslak imza ile yürütmek son derece zorlayıcı olabiliyor. Arşivleme ve belge takibi problemleri, kaybolan ya da yanlış düzenlenen belgeler ise ıslak imza süreçlerinin konaklama işletmeleri için yarattığı diğer sorun alanlarından.

Dijital imza kullanımı ise bütün bu problemlerin anında ortadan kalkmasına yardımcı oluyor. Bulut sunucularında kullanılan Aç Bak İmzala aynı zamanda konaklama işletmelerinde ekstra teknik destek arayışını da bitiyor. İmzalı belge arşivleme özelliği ile konaklama işletmelerinde personellerin işini kolaylaştıran platform, aynı zamanda belge takibi ve güvenlik unsurlarını da çok daha etkili bir hale getiriyor. Çünkü e-İmza kullanımında imza taklitçiliği gibi bir olasılık bulunmuyor. Bu nedenle yapılan her imzalama işlemi ıslak imzalama süreçlerine göre çok daha güvenli.

İş adamı e-İmza altyapısını kullanarak e-İmza atıyor.

Turizmde e-İmza Kolaylığı Ulaşım Sektöründe de Kendini Gösteriyor

Ulaşım ve tur şirketlerinin iç yönetim süreçlerinde de e-İmza kullanmak oldukça iyi bir seçim. Özellikle sahada çalışan çok sayıda personel olduğu düşünüldüğünde ulaşım sektörünün mobil e-İmza ile acilen tanışması şart. Ofis ya da bayilere bağlı çalışmayan personelin Aç Bak İmzala gibi telefon ya da tabletten anında imza atma özelliği sağlayan bir altyapıya sahip olması Dünya’nın neresinde olursa olsun anında imza atma fırsatı sunuyor. Böylece yöneticiler ve saha personeli arasındaki iletişim kesintisiz sürdürülebiliyor. Bununla birlikte ulaşım ve tur şirketlerinin otel ve acenteler ile yaptıkları sözleşmeler, talimat belgeleri, ürün hizmet teslim dokümanları ve fazlası elektronik imza ile saniyeler içinde imzalanabiliyor. Çoklu imza süreçleri içinse yine Aç Bak İmzala e-İmza altyapısı değerlendirilmeye uygun bir seçenek. Aç Bak İmzala’da anında çoklu imza akışı başlatmanın püf noktalarını ise bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Siz de turizm acenteniz, oteliniz ya da tur şirketiniz için Aç Bak İmzala fırsatlarını mutlaka değerlendirin. Çözümü 15 gün ücretsiz denemek için hemen tıklayın. e-İmza fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi için ücretler ve paketler sayfamızı ziyaret edin.

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.