Online İmza Atma      

Günümüzde sıkça gerçekleştirilen uzaktan işlemlerde ıslak imza koşulu aranması pek çok kullanıcı için zaman kaybı yaratır. Özellikle kurumsal işlemlerde ıslak imza süreçleri işlemlerin gecikmesine, efor ve zaman kayıplarını beraberinde getirebilir. Bununla birlikte ıslak imza kullanımı sahtecilik ve dolandırıcılık gibi olumsuz durumların da ortaya çıkmasına neden olabilir.

Tüm bu sorunları ortadan kaldıran en etkili çözüm ise elektronik imza. e-İmza kullanarak pek çok işlemi yapmak mümkün. e-Devlet işlemleri ve kurum sözleşme ve yazışmalarında yüksek güvenlikli onaylama ve imzalama işlemi yapmak e-İmza ile oldukça basit bir hale gelir. Dijital imza kart okuyucu ve USB bağlantılı cihazlarda kullanılabildiği gibi online ortamlarda da kullanılabilir. Online imza atabilmek için kullanışlı ve güvenilir bir platform tercih etmek ise oldukça önemli.

Dijital İmza Platformları Nasıl Kullanılır?

e-İmza kullanımını son derece pratik bir hale getiren online imza platformlarına masaüstü, dizüstü ve mobil cihazlardan erişim sağlamak mümkün. Genel olarak online imza platformlarının kullanım adımlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sisteme size özel kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.  
  • İmzalamak istediğiniz belgeyi PDF formatında sisteme yükleyin.
  • Daha sonraki aşamada e-İmzanızı sistemde güvenli yollardan tanımlayın.
  • Son olarak imzala seçeneğini kullanarak işleminizi kolayca tamamlayın.

Online İmza Platformu Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dijital imza platformu seçerken ilk olarak yasal düzenlemelere uygunluk ve güvenilirlik göz önünde bulundurulmalı. Aksi halde kişi ya da kurumların verilerinin gizliliği konusunda bazı riskler ortaya çıkabilir. Özellikle işletmeler ve kamu kurumlarında imza bilgilerinin korunması son derece hassas bir konu. Aksi halde sahtecilik, dolandırıcılık ve yasalara aykırı bazı etkinliklerin ortaya çıkması ihtimali söz konusu olabilir. Dijital imza kullanmak için seçeceğiniz platformun bir diğer özelliği ise pratik bir arayüze sahip olması. Güvenlik adımlarının ve imzalama işlemlerinin kolayca gerçekleştirilebildiği bir sistemi tercih ederek işlem yapma süresini büyük oranda kısaltmanız mümkün.

Neden Aç Bak İmzala’yı Tercih Etmelisiniz?

Yaptığınız işlemlerde kullanabileceğiniz işlevsel bir online imza platformu arıyorsanız tercihinizi Aç Bak İmzala’dan yana kullanabilirsiniz. Aç bak İmzala sistemini tüm tarayıcı ve işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz. Bununla birlikte Aç Bak İmzala’da kendinize ait bir belge arşivi de oluşturabilirsiniz. İmzaladığınız belgeleri ilgilere ileterek imzalama işleminizin tüm adımlarını kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Dijital imza konusunda her açıdan verimli ve güvenli bir deneyim için Aç Bak İmzala’yı tercih edebilirsiniz. ArkSigner farkıyla e-İmza kullanımı ve ürünlerimizle ilgili detaylı bilgi için paketler ve ücretler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.