Mobil İmza Nedir? Mobil İmza Nasıl Alınır?

Mobil imza kullanarak ülkemizde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan e-Devlet üzerinde kullanılabilen, banka talimatlarından, sözleşmelere kurum içi yazışmalardan raporlara kadar tüm resmi evrakları imzalayabilirsiniz. Peki, yasal olarak ıslak imza yerine de geçen "mobil imza nasıl alınır?" sorusunu soranlardan mısınız? O zaman bu blog yazımıza göz atmanızda oldukça fayda olacak. İşte "mobil imza nedir?" ve "mobil imza nasıl alınır?" sorularınızın cevapları.

Mobil İmza Nedir?

Mobil imza, GSM operatörlerinin sunduğu, sim karta tanımlanan e-İmza sertifikası ile kullanılan bir imzalama servisidir. Mobil imza almak için mevcut GSM operatörlerine başvuru yapmak yeterlidir. Mobil imza sertifikanız tanımlandıktan sonra çeşitli e-İmza altyapılarında kullanım için hazır hale gelir.

Mobil İmza Nasıl Kullanılır?

Mobil imza, elektronik imza servisleri aracılığı ile kullanıma uygundur. Bu noktada kullanılan e-İmza uygulaması ve servisinin güvenliği ve işlevselliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. Mobil imza telefon numarası ve e-İmza şifresi ile bulut ortamda kullanılabildiği gibi kart okuyucular aracılığı ile de kullanılabilir. Bu aşamada ise Aç Bak İmzala bulutta,  ArkSigner SIM kart Okuyucu C2S ise donanım olarak mobil imza kullanmanın en güvenli ve pratik yollarını sunuyor.

Mobil İmza Nerelerde Kullanılır?

Mobil imza, online ya da dijital olarak hazırlanmışevrakların, sözleşmelerin, yönetim kurulu karaları ve daha birçok ıslak imzagerektiren dokümanın mobil cihazlardan ve telefonlardan elektronik olarak imzalanmasınısağlayan bir servis. Aynı zamanda 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göreyasal ve hukuki olarak ıslak imza ile de aynı geçerliliğe sahip.

Sanıldığının aksine mobil cihazlardan elektronik imza atmaişlemi yalnızca GSM operatörleri tarafından sağlanmıyor. Eğer Aç Bak İmzala'yıkullanır ve bluetooth özellikli kart okuyucumuz Connect2Sign'ı temin ederseniz,operatörden alınan mobil imzaya göre daha fazla fayda sağlamış olursunuz. Nasıl mı?

Neden Mobil Elektronik İmza Tercih Etmelisiniz? Mobil İmza ile Mobil Elektronik İmza Arasındaki Farklar Nelerdir?

  • Mobil e-İmza internete bağlı olmadan çalışabilirken, operatör bazlı mobil imza internet olmadan olarak çalışamaz.
  • Mobil e-İmza ile 1-3 saniye içerisinde imza atarken, GSM operatöründen alınan mobil imza ile bir dokümana imza atmanız 1 dakikayı bulabilir.
  • Mobil e-İmza ile ortalama 6 saniyede çoklu doküman imzalama işlemi gerçekleştirirsiniz, operatör bazlı mobil imza ile bırakın süreyi, böyle bir işlem bile yapamazsınız.
  • Mobil e-imza'da belge boyutunda sınır yoktur, GSM operatöründen alınan mobil imza için ise yüksek boyutlu belgeleri imzalayamazsınız.
  • Mobil e-İmza kullanıyorsanız imzalayacağınız dokümanların ön izlemesini görebilirsiniz, mobil imza kullanıcıları ise imzalayacakları dokümanları mobil cihazlarından görüntüleyemezler.
  • Mobil e-imza'da eğer elektronik imza sertifikanız varsa ek bir sertifika ücretine gerek kalmaz, GSM operatöründen alınan mobil imza için ise yeni bir sertifika satın almanız gerekmektedir.

Mobil İmza Nasıl Alınır? (Mobil Elektronik İmza Nasıl Alınır?)

"Mobil imza nasıl alınır?" diyenler için işte mobil elektronik imza kullanmak için yapmanız gerekenler:

  1. Adım: Ücret ve Paketler sayfasındaki e-imza altyapı paketlerini inceleyin
  2. Adım: Form sayfamızı ziyaret edin ve formu doldururken açıklama alanına "mobil elektronik imza kullanmak" istediğinizi belirtin
  3. Adım: Formda ilettiğiniz bilgiler üzerinden, uzman danışmanımız size ulaştığında, seçtiğiniz altyapıyı kullanmak istediğinizi iletin ve fiyat teklifi alın
  4. Adım: Connect2Sign ürünümüzü tarafınıza ilettikten sonra, kullanacağınız paket de tanımlanmış olacak
  5. Adım: Telefonunuzu ve bluetooth özellikli Connect2Sign ürünümüzü kullanarak, mobilden sadece 3 saniyede elektronik imza atmaya başlayın
Haber bültenimize abone olun
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.